Besök syv

För att veta hur åk9elever tänker, har jag bokat besök hos flera syvar på högstadieskolor i Malmö. Jag har varit hos Becky på Dammfri, Linda på Linné och Ingrid på Videdal än så länge.

De sitter inne med en enorm mängd information om hur elever tänker och resonerar och hur elevers föräldrar resonerar. Föräldrarna har ett väldigt stort inflytande vad gäller elevernas val till gymnasiet. Många föräldrar tror att det är dåligt att välja ett yrkesprogram, eftersom man då målar in sig i ett hörn. De ser inte vilka fördelar det faktiskt finns med att välja ett program som man tycker är roligt och där det går bra.

Eleverna i åk9 väljer i mycket hög utsträckning skola, vilken gymnasieskola man går på är ibland viktigare än vilket program man går på.

Hur når vi föräldrarna? Hur får vi våra åk9elever att välja rätt program? Det vill säga det program som öppnar flest dörrar för eleven.

Kommentarer

  1. Du får gärna komma och besöka oss som arbetar med alla de ungdomar som inte tillhör gymnasieskolan eller saknar fullständiga betyg, KAA kommunala aktivitetsansvaret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *