Värnhemsskolans framtid

Vad tycker du om förslaget att samla hela vuxenutbildningen på Värnhemsskolan? I förra veckan meddelades det att förvaltningsledningen undersöker möjligheten att samla vuxenutbildningen på Värnhemsskolan för att samtidigt kunna ge de gymnasiala yrkesutbildningarna en nystart. Hur tycker du att Värnhemsskolan bör användas i framtiden? Kommentera gärna!

www.facebook.com/edicomalmo/photos/a.924356554352577.1073741…

Kommentarer

 1. Petra Westerduin skriver:

  Förslaget låter väl bra! Men får eleverna tillgång till alla utbildningar. Nu lägger man ner tre yrkesutbildningar i Malmö Florist, textil och design och byggprogrammet.

 2. Annika Johansson skriver:

  Jag tycker det låter som en fantastiskt bra idé. Jag hör ofta våra ungdomar kommentera att ”på Värnhemsskolan vill man inte gå”. De ungdomar som är intresserade av programmen som finns där idag, väljer andra program bara för att inte riskera att hamna på Värnhem.
  Jag tror inte vux-eleverna väljer utbildning eller kurser efter rykten utan efter behov eller intresse. Därför röstar jag verkligen för att alla vuxenutbildning samlas där. Bra kommunikationsmedel dit finns det ju också, vilket är viktigt för vuxna.

 3. Människa i samhället skriver:

  Låter bra! Passa då på att återinföra hantverksprogrammet, det är skandal att Malmö lägger ner textil och design. Det är många elever som har gått där genom åren som efter utbildningen fortsätt läsa eller fått jobb direkt. Fantastiska maskiner och kunniga lärare som kommunen borde förstå värdet i!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *