Bildspel

Kommentarer

 1. Sam Edgecombe skriver:

  Hej,

  Jag har inte läst förslaget i sin helhet men det finns några saker som jag vill anmärka.

  Tyvärr tycker jag att det är principiellt dåligt att ha Startskolan på ett och samma ställe. För att underlätta integrationen borde inte nyanlända elever spridas till olika skolor där dem kan integreras med elever av svensk ursprung?

  Sedan tycker jag att det är motsägesfullt att det inte ska finnas några ”enprogramsskolor” samtidigt som S:t Petri inte får några yrkesprogram och Borgarskola får två stycken. Detta samtidigt som vi ska jobba med att samarbeta med en ny grundskola på vår fd parkering. Det blir väldigt rörigt för alla inblandade och risken är att elever inte söker sig hit och anställda söker sig härifrån.

  Även om vi (Borgar) skulle kunna ha plats med två program om man bygger om A-huset och shemalägga mer effektivt, måste man också tänka på att andra faciliteter, så som skolkök, måste räcka till. I dagsläget finns det väldigt långa köer när man ska ta mat. Detta är på grund av flera anledningar men en av dem är den enkla anledning att det finns många elever som ska äta mat samtidigt. Utöka man totalantalet elever på skolan kommer matkön öka och trivseln minskar. En konsekvens av de långa köer är att elever slänger mer mat (de tar mer vid första servering för att de inte hinner går tillbaka och tar mer mat sen). Alltså ska flera elever på Borgar leder till ökad matsvinnet och inte tvärtom. (Matsvinnet på Borgar kostar kommunen 500 000 kr om året.)

  Dessa frågor bör tas hänsyn till innan några förändringar görs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *