Klimatsmarta mellanmål

  • Smoothies (berika gärna med fröer och kål)
  • Grovt bröd med frösmör och groddar (mixa solrosfrön, pumpafrön och olivolja) – nyttigt, snyggt och klimatsmart!
  • Frösmör eller hummus kan användas tillsammans med grönsaksstavar som dipp
  • Groddar
  • Nya former av gröt – om du t ex blandar i fullkorn/dinkel/bovete i gröten kan du få en mer näringsrik, varierad, färgstark och mer klimatsmart gröt
  • När det gäller gröt kan du också testa att byta ut mjölken till havremjölk, sojamjölk eller liknande för att få mindre mättade fetter och lägre klimatpåverkan (också bra laktosfritt alternativ). Du kan få bra sötma från äppelkompott till.
  • Klipp över små bitar soltorkade tomater över mackan – smakrikt, vitaminrikt, färgstarkt och klimatsmart!
  • Pumpafrön, solrosfrön osv är väldigt mångsidiga. Kan användas rostade som snacks, i frösmör, som pålägg och dekoration. Bra fettsammansättning och energirika!

Visst behövs det bilder här? Skicka gärna in dina bilder när du fixar klimatsmart mellanmål! Maila mig på olov.kallgarn@malmo.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *